Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Beleggen » Het toekomstplan van belegger Stefan Visser

Het toekomstplan van belegger Stefan Visser

Een quote blijft al jaren lang achterin mijn hoofd ronddansen: “je wordt het gemiddelde van de 5 personen waar je het meeste mee omgaat”.

Om een succesvolle belegger te worden is het verstandig om jezelf te omringen met andere (goede) beleggers. Zo kun je leren van elkaar of elkaar helpen. Voordeel: als een andere belegger teveel beslissingen gaat nemen op basis van zijn emoties, kun je hem op zijn vingers tikken. Of andersom natuurlijk.

Stefan heb ik leren kennen op mijn Bachelor opleiding. We kwamen er snel achter dat we dezelfde interesse hadden: Beleggen! (en fitness) Gelijk dikke vrienden natuurlijk.

Om te laten zien hoe de start fase van een belegger eruit ziet leek het mij interessant om Stefan z’n verhaal is te vertellen.

In dit artikel neem ik je mee in zijn journey. Lees snel verder!

Stel jezelf even voor

Mijn naam is Stefan Visser (23) en ik beleg al ruim anderhalf jaar in aandelen en in crypto. In dit stuk neem ik je mee in mijn avontuur. Ik ben begonnen op een best wel ironische manier.

Hoe ben je begonnen?

Mijn avontuur is begonnen in het begin van de corona pandemie. Het virus was al enige tijd in andere delen van de wereld actief en het had ook het Brabantse carnaval bereikt. Wat hieruit voorkwam was de 1e lockdown.

Heel Nederland kwam stil te liggen en zo ook de lessen die ik op school volgde. Omdat ik altijd veel sportte en dit ook stil kwam te liggen besloot ik een stuk te gaan wandelen in de buurt om mijn hoofd te legen.

Toekomstplan belegger Stefan Visser

Ik was hiervoor nog helemaal niet bezig met investeren en crypto, maar toch kwam er opeens een gedachtegang in mij naar boven die zich af vroeg op hoeveel Bitcoin eigenlijk stond.

Ik heb in 2017 veel verhalen gehoord over Bitcoin en uiteraard was het toen ook veel in het nieuws, alleen heb ik er niet eens over nagedacht om mijn geld hieraan te wagen. Tijdens het wandelen dacht ik, ik zoek het gewoon op.

Ik weet nog goed dat Bitcoin toen op €8700,- stond. Ik begon gelijk te denken aan de $19.700 dollar prijs die de coin gehaald had in 2017. Ik hield de koers van Bitcoin meerdere weken in de gaten en begon steeds meer de potentie ervan te zien. Toen de koers zakte naar €8400,- besloot ik mijn eerste investering te doen.

Hoe ging je beleggingsavontuur verder?

Sinds deze dag is het investeren en het leren begrijpen van de markt steeds leuker geworden. Om eerlijk te zijn was de aankoop van Bitcoin niet de meest weloverwogen keuze die ik heb gemaakt op het moment van kopen.

Ik hou nou eenmaal van risico’s nemen, wetende dat het niet het laatste geld is waarmee ik het deed.


Tip
Ga altijd zelf na hoeveel risico je wil lopen en hoeveel geld jij bereid bent om te verliezen. Iedereen heeft een ander risicotolerantie en budget.

Na het kopen van mijn eerste cryptocurrency is mijn interesse enorm toegenomen en wilde ik steeds meer leren van investeren. Het idee dat mijn geld waar ik hard voor werk, nog harder voor mij kan werken geeft een goed gevoel.

Ik begon meer en meer te lezen over de kansen van beleggen, maar ook dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Omdat ik uiteraard niet al mijn geld kwijt wil raken, begon ik ook meer informatie op te zoeken over veilig beleggen.

Hoe ga je om met risico’s tijdens beleggen?

Mijn zoektocht kwam al snel terecht bij ETF’s. Ik ben enorm fan van de S&P 500 ETF omdat ik hiermee mijn geld verspreid over de grootste bedrijven in Amerika. Ik zit enkel in deze ETF omdat deze mij een vertrouwde groei oplevert en weinig stress en risico geeft.

Risico nemen als belegger voor je toekomstplan

Omdat ik nog relatief jong ben vind ik dat risico’s nemen ‘part of the job’ is in het beleggen. Ik heb nog een heel leven voor me om meer geld te verdienen mocht het fout gaan, in tegenstelling tot iemand die bijna met pensioen gaat en meer zijn vermogen probeert te beschermen.

Mijn risico neem ik met altcoins. Altcoins staan er om bekend veel rendementen op te kunnen leveren in een bullmarket. Ik zit voornamelijk in Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Vechain (VET).

Dit zijn altcoins die veel groeipotentie hebben op de lange termijn en waarbij ik geloof in de usecase. Omdat ik weet dat altcoins ook flink kunnen dalen probeer ik altijd het risk/reward voor mezelf op peil te houden.

Wat is je toekomstplan?

In de toekomst is uiteraard het doel mijn belegd vermogen uitbreiden, meer rendementen pakken en mijn vermogen veilig stellen.

Ik beleg maandelijks een vast bedrag (Dollar Cost Average) en dit wil ik blijven doen. Als het mogelijk is wil ik dit bedrag verhogen. Ik wil altijd mijn beleggingen spreiden om zo risico te beperken.

risico en rendement in balans voor een belegger

Mijn strategie voor de komende jaren is de rendementen van al mijn investeringen omzetten in ETF’s. Dit doe ik in verschillende stappen. Zo stroomt het geld binnen mijn portfolio van kleine market cap coins (ADA en VET), naar de grote market cap coins (ETH, BTC) en vervolgens naar ETF’s.

Het uiteindelijke doel is een maandelijks dividend ontvangen waarmee ik al mijn kosten kan betalen en dus vast te kunnen stellen dat ik financieel onafhankelijk ben.

Hoelang het gaat duren tot ik daar ben weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik hard blijf werken om mijn portfolio zo snel mogelijk te laten groeien en mijn doelen te behalen.

Om met een sterke quote van de legend himself Warren Buffett af te sluiten; “If you don’t find a way to make money while you sleep, you will work until you die.”

Hoe jij vandaag al kunt beginnen met beleggen

In dit artikel heb je gelezen over hoe Stefan is begonnen met beleggen en zijn ervaringen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad en dat het heeft gezorgd voor wat meer duidelijkheid.

Het gaat er dus om dat je leert omgaan met risico’s en ze niet volledig vermijdt. Het hebben van een goed plan en je daaraan houden verzekert je van lange termijn successen.

Wil je ook beginnen met beleggen en geld verdienen op de beurs? In het boek van Harm van Wijk In 10 stappen succesvol beleggen leert hij jou stap voor stap hoe je een vermogen op kunt bouwen!

In zijn gratis boek vertelt hij jou hoe je kunt omgaan met risico’s en meer rendement kunt maken. Na het lezen van dit boek kun je een vliegende start maken op de beurs.

Druk op de knop hieronder om het gratis boek te ontvangen.

Leer stap voor stap succesvol beleggen!

Druk op de knop hieronder voor het gratis boek.

Wil je meer leren over het beleggingsplan van Stefan? Of wil je vaker dit soort beleggingsverhalen horen? Laat een reactie achter!


Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *