Meteen naar de inhoud
Home » Kennisbank » Wat is Dollar Cost Average?

Wat is Dollar Cost Average?

De Dollar Cost Average (DCA) strategie is een strategie waarbij een belegger periodiek aandelen, obligaties, crypto, grondstoffen, valuta of ETF’s koopt. Ongeacht de hoogte van de beurs, de prijzen of beurssentiment koopt de belegger bij. Vaak gebeurt dit met een vast maandelijks bedrag.

Het doel is om over een lange periode een gemiddeld markt rendement te behalen. Door deze strategie toe te passen profiteert de belegger van zowel goede als slechte tijden. De belegger hoeft zich nu niet druk te maken om actueel markt nieuws of na te denken over wanneer het beste moment zou zijn om te investeren.

De belegger probeert niet om de markt precies te timen en het doel is ook niet om op een zo laag mogelijk moment aandelen te kopen. Hiermee wordt voorkomen dat zijn gehele kapitaal op het hoogste moment wordt geïnvesteerd, aangezien de markt timen bijna onmogelijk is.

Jouke Schotanus

Jouke is al 4 jaar een passievolle belegger. Op De Beleggersplek deelt hij artikelen, tips, tools en zijn ervaringen om je kennis over beleggen en financiën uit te breiden. Zijn doel is om lezers op weg te helpen naar financiële vrijheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *