Meteen naar de inhoud
Home » Cookie beleid

Cookie beleid

Het cookie beleid van Debeleggersplek.nl is voor het laatst bewerkt op 15 maart 2022.

Om u zo goed mogelijk aanbevelingen voor berichten, producten, diensten of content te geven maken we gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig bestandje dat met pagina’s van deze website of applicaties wordt meegestuurd en wordt opgeslagen op de harde schijf van uw telefoon, computer, smart watch of tablet. De informatie die daarin wordt opgeslagen kan bij uw volgende bezoek aan onze website weer worden teruggestuurd.

Door gebruik te maken van cookies kunnen wij onze website optimaliseren. De cookies zijn anoniem en we slaan hierbij geen persoonlijke gegevens op. We willen uw eerste en daaropvolgende bezoeken zo makkelijk mogelijk maken. Om tijd te besparen slaan we daarom uw gegevens voor langere tijd op. Uw data wordt uitsluitend gebruikt om uw bezoek makkelijker te maken en u zo goed mogelijk te helpen. Ook wordt de data gebruikt om de website gebruiksvriendelijker te maken.

Toestemming geven voor het gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies is uw toestemming vereist. Wij vragen toestemming door middel van een cookiebanner die wordt weergegeven bij de eerste raadpleging van de website. In deze cookie pup-up kunt u het gebruik van cookies accepteren, uw voorkeuren wijzigen of afwijzen.

Soorten cookies en hun doelstellingen

De volgende cookies worden gebruikt op Debeleggersplek.nl:

Noodzakelijke cookies

Hiermee maken we de website gebruiksvriendelijker en kunnen we de website beter laten functioneren. Een voorbeeld hiervan is het onthouden van de producten in uw winkelmandje of het opslaan van uw inloggegevens.

Geanonimiseerde cookies

Deze cookies zorgen ervoor dat een anonieme cookie gegenereerd wordt als u een website bezoekt. Deze cookie meet of u de website al bezocht heeft of niet. Alleen bij het eerste bezoek is er sprake van het aanmaken van een nieuwe cookie. Bij de daaropvolgende bezoeken wordt gebruik gemaakt van de eerst aangemaakte cookie. Deze cookie heeft alleen statistische doelen. De volgende data kunnen hiermee verzameld worden:

  • Het aantal unieke bezoekers
  • Hoe vaak gebruikers de site bezoeken
  • Welke pagina’s bezocht worden door gebruikers
  • Hoelang een gebruiker een bepaalde pagina bekeken heeft
  • Op welke pagina de bezoeker de website verlaat
  • Op welke pagina de bezoeker begint

Analytische cookies

Deze cookies zorgen ervoor dat een anonieme cookie gegenereerd wordt als u een website bezoekt. Deze cookie meet of u de website al bezocht heeft of niet. Alleen bij het eerste bezoek is er sprake van het aanmaken van een nieuwe cookie. Bij de daaropvolgende bezoeken wordt gebruik gemaakt van de eerst aangemaakte cookie. Deze cookie heeft alleen statistische doelen. De volgende data kunnen hiermee verzameld worden:

  • Welke pagina’s u heeft bekeken
  • Hoelang u op een bepaalde pagina bent gebleven
  • Op welke pagina u de website heeft verlaten

Eigen tracking cookies

Hierdoor komt Debeleggersplek.nl te weten of u ook op andere websites uit ons netwerk bent geweest. Het profiel dat met dit cookie wordt opgebouwd is niet gekoppeld aan uw naam, e-mailadres of adres. Deze cookie is er alleen voor om de juiste advertenties af te stemmen op uw profiel en u zo relevant mogelijke advertenties te laten zien. Voor deze cookie wordt uw toestemming gevraagd. Zonder toestemming wordt deze cookie niet gebruikt.

Tracking cookies van anderen

Met deze cookie wordt bijgehouden welke websites en pagina’s u bezoekt op het internet om uw persoonlijke profiel op te bouwen. Het profiel dat met dit cookie wordt opgebouwd is niet gekoppeld aan uw naam, e-mailadres of adres. Deze cookie is er alleen voor om de juiste advertenties af te stemmen op uw profiel en u zo relevant mogelijke advertenties te laten zien. Voor deze cookie wordt uw toestemming gevraagd. Zonder toestemming wordt deze cookie niet gebruikt.

Social media gerelateerde cookies

Met deze cookie registreren social media platformen zoals Meta (Facebook) en LinkedIn welke pagina’s of berichten u deelt via hun social media buttons. Deze cookie kan ook een tracking cookie bevatten die uw surfgedrag op het internet volgt.

Site verbeter/ optimalisatie cookies

Met deze cookie worden meerdere versies van een website of pagina getest om te achterhalen welke versie het best bezocht wordt.

Affiliate cookies

Deze website maakt gebruik van de diensten van PayPro, Daisycon, FinanceAds, TradeTracker en het Bol.com Partnetprogramma. Debeleggersplek.nl promoot producten en diensten via performance based advertsing. Bij deze vorm van adverteren wordt alleen betaald voor daadwerkelijk behaalde en meetbare resultaten.

Om deze dienst te kunnen gebruiken maken onze partners gebruik van affiliate cookies. Door deze cookie kan een transactie op de website van de desbetreffende partner en deze website gelinkt worden. Hierdoor weet een performance based advertising platform dat deze website een vergoeding verdient.

Bij de registratie van deze vergoeding krijgt Debeleggersplek.nl toegang tot anonieme transactiedata. Deze data worden uitsluitend opgeslagen of bewerkt om statistische analyses te maken of deze partner meer te promoten. Debeleggersplek.nl bewaart de opgeslagen data ten alle tijden goed beveiligd en houdt zich aan de geldende privacywetgevingen. Debeleggersplek.nl is akkoord gegaan met de privacy voorwaarden van de performance based advertising platformen door de algemene voorwaarden te accepteren.

Het gebruik van affiliate cookies is niet in schendig met de Telecommunicatiewet en de AVG en hiervoor hoeft geen toestemming gevraagd te worden. Wel moeten wij u bij het gebruik hiervan over informeren.

Google Analytics

Om uw ervaringen op onze website te verbeteren, accurate content te plaatsen of bezoekersgedrag te tracken maken wij gebruik van Google Analytics. Als u onze website bezoekt wordt een cookie geplaatst in uw browser. Zo herkennen we u als u onze website weer bezoekt. Ook herkennen we u als u onze website bezoekt met een ander apparaat. Het voordeel hiervan is dat we hierdoor de website kunnen verbeteren. Ook kunnen we zien welke versie van een bepaalde pagina u bezocht heeft als we twee versies van een pagina aan het testen zijn. De gegevens in Google Analytics worden 38 maanden behouden.

Uw rechten met betrekking tot uw gegevens

U als gebruiker heeft het recht tot inzage, rectificatie, beperking en verwijdering van persoonsgegevens die gekoppeld zijn aan een cookie. Tevens heeft u het recht om bezwaar te maken tegen verwerking van persoonsgegevens. Daarnaast heeft u het recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens. Om gebruik te maken van deze rechten kunt een verzoek indienen bij Debeleggersplek.nl. Om misbruik te voorkomen verzoeken wij u om uzelf te identificeren. Zo waarborgen wij de veiligheid en bescherming van persoonsgegevens. Wanneer het een inzage in persoonsgegevens betreft die gekoppeld zijn aan een cookie, vragen wij u om een kopie mee sturen van de kwestie. U kunt deze terugvinden in de instellingen van uw browser. Voor meer informatie over hoe Debeleggersplek.nl omgaat met uw persoonsgegevens kunt u de privacyverklaring raadplegen.

Cookies accepteren en verwijderen

Via uw eigen internetbrowser kunt u ten alle tijden cookies zelf blokkeren en verwijderen. Ook kunt u automatisch een melding instellen als een cookie wordt geplaatst. Tevens kunt u aangeven dat bepaalde cookies nooit geplaatst mogen worden. Raadpleeg de hulpfunctie van uw browser om dit in te stellen. Als u de cookies in uw browser verwijdert, kan dat negatieve gevolgen hebben voor het gebruik van deze website.

Sommige cookies worden onder andere geplaatst door derden die via onze website advertenties aan u kunnen vertonen. Deze cookies kunnen centraal verwijderd worden via youronlinechoices.com

Wees ervan bewust dat, als u alle cookies verwijdert, wij geen garantie meer kunnen geven voor het optimaal functioneren van onze website. Het is mogelijk dat sommige functies verloren gaan. Het is ook mogelijk dat u de website helemaal niet meer kunt bezoeken. Tevens zorgt het weigeren van cookies er ook niet voor dat u helemaal geen advertenties meer te zien krijgt. Het gevolg dat hiervan wel tot stand komt is dat de advertenties niet meer persoonlijk zijn op basis van uw profiel. Het kan ook voorkomen dat advertenties vaker herhaald worden.

Het aanpassen van de instellingen verschilt per browser:

Cookies van derden

In blogartikelen kan gebruik gemaakt worden van inhoud die op een andere website wordt gehost. Door middel van een bepaalde code (embedded content) wordt dit vervolgens op Debeleggersplek.nl ontsloten. Een voorbeeld hiervan zijn YouTube video’s. De codes die gebruikt worden maken vaak gebruik van cookies. Debeleggersplek.nl heeft geen verantwoordelijkheid voor de cookies die gebruikt worden door derden. Ook zijn wij niet verplicht om te controleren wat zij met hun cookies doen.

Tevens kan het voorkomen dat er cookies worden geplaatst op onze website door derden zonder dat deze terug te vinden zijn in ons cookie beleid. Mocht dit het geval zijn, neem dan contact op met Debeleggersplek.nl. U kunt ook direct contact opnemen met de partij die de cookies plaatst en vragen welke cookies ze plaatsen, wat het doel is, wat de bewaartermijn van de cookie is en op welke manier ze uw privacy waarborgen.

Wijzigingen cookie beleid

Het cookie beleid kan van tijd tot tijd veranderen of aangepast worden. Debeleggersplek.nl dient zich te houden aan veranderende wetgevingen. Ook streeft Debeleggersplek.nl ernaar om het cookie beleid zo uitgebreid en actueel mogelijk te houden. Raadpleeg voor de meest actuele informatie altijd deze pagina.

Voor vragen of onduidelijkheden kunt u een e-mail sturen naar support@debeleggersplek.nl of de contact pagina raadplegen.

Het laatste nieuws