Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Reviews » BUX Zero review & ervaringen 2022 – Is het echt gratis?

BUX Zero review & ervaringen 2022 – Is het echt gratis?

Wil je beleggen zonder transactiekosten? Dan is beleggen bij BUX Zero misschien iets voor jou.

BUX Zero maakt het mogelijk om zonder transactiekosten aandelen, ETF’s en crypto te kopen en verkopen bij het gebruik van een Zero order. Hierdoor hou je op de lange termijn meer rendement over.

Wil je meer weten over wat BUX Zero precies is en hoe het kan dat ze echt gratis zijn? In deze review vertel ik je alles over de betrouwbaarheid, het aanbod, de app functionaliteiten, de voordelen en de nadelen.

BUX Zero review

Wat is BUX Zero?

BUX Zero is een Nederlandse beleggingsapp. Via de app kun je aandelen kopen, verkopen en analyseren. Sinds 2014 zijn ze de snelst groeiende mobiele broker van Europa. Ze zijn in 8 landen actief met al meer dan 700.000 actieve gebruikers.

BUX Zero is net als BUX Crypto en BUX X onderdeel van BUX. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. De gegevens van BUX zijn:

Plantage Middenlaan 62
Amsterdam, 1018DH
Nederland
Tel: 085 888 9225
E-mail: support-zero@getbux.com

BUX Zero is bekend van:

Voor wie is BUX Zero geschikt?

Zoals je misschien al is opgevallen steekt BUX Zero veel geld in marketing voor het platform. Maar wie is de doelgroep en voor wie is BUX Zero precies geschikt?

Het doel van BUX Zero is om de financiële barrières weg te nemen en beleggen toegankelijker te maken. BUX Zero heeft daarom commissievrij beleggen mogelijk gemaakt. Dit kunnen ze aanbieden door middel van Zero orders. Hier straks meer over.

Ze richten zich voornamelijk op de jonge en nieuwe generatie beleggers. Mede hierdoor heeft BUX Zero alleen een beleggingsapp en geen desktopversie. De app is simpel ingedeeld en is volledig gericht op beginners en jongvolwassenen. Dit maakt het laagdrempelig en vergroot de gebruiksvriendelijkheid.

BUX Zero is niet het juiste platform voor ervaren beleggers die extreem veel analyse mogelijkheden willen gebruiken. Ook is de app niet geschikt voor gevorderde beleggers die veel handelsmogelijkheden toe willen passen.

BUX Zero review: Het aanbod

Bij BUX Zero zijn er meerdere producten waar je in kunt beleggen en het aanbod wordt elk jaar uitgebreid. Het totale aanbod bestaat uit:

Europese aandelen

Je kan bij BUX handelen in Europese aandelen. De landen waarin je kunt beleggen zijn Oostenrijk, België, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Nederland. Handel in aandelen van bekende en grote bedrijven zoals Adidas, Allianz, ABN AMRO, KPN, Air France-KLM, AJAX, Heineken, PostNL en nog veel meer.

Doordat je niet overspoeld raakt met keuze uit oneindig veel landen zorgt dit voor een helder overzicht. Zeker voor de beginnende belegger kan dit als fijn ervaren worden.

Amerikaanse aandelen

Daarnaast kun je bij BUX Zero in heel veel Amerikaanse aandelen beleggen. Amerika is verreweg het grootste en populairste beleggingsland ter wereld en daarom krijg je ook hier veel mogelijkheden in.

Je kan beleggen in de grootste en bekendste bedrijven zoals: 3M, Adobe, Airbnb, Google, Chevron, Coca-Cola, Dropbox, Ferrari, Johnson & Johnson, Mastercard, McDonald’s, Meta, Tesla, Spotify en nog veel meer!

Exchange Traded Funds (ETF’s)

ETF’s zijn een mandje met aandelen die een bepaalde index volgen. Een ETF kan ook grondstoffen, een valuta of obligatie (assets) volgen. Ze worden ook wel trackers genoemd. Met een ETF kun je met één investering beleggen in meerdere aandelen en je risico spreiden.

Alleen de meest verhandelde ETF’s worden echter op het platform aangeboden. De ETF-aanbieders waaruit je kunt kiezen in de app zijn Vanguard, Ishares, VanEck, Xtrackers, Lyxor en nog veel meer.

Het aanbod bevat onder andere de populaire ETF’s zoals de Vanguard All World ETF, de Vanguard S&P500 ETF en de Ishares All World MSCI ETF.

Crypto

Sinds januari 2022 biedt BUX Zero ook crypto aan in de app. Dit zorgt ervoor dat je nog meer diversificatie kunt toepassen in je portfolio en over een alles-in-1 app beschikt. Zo voorkom je gedoe met wisselen tussen accounts en verschillende brokers. Of zoals BUX Zero het zelf noemt: “Zero commissie. Zero gedoe.”

De crypto’s waarin je onder andere kunt beleggen zijn: Bitcoin, Bitcoin Cash, Cardano, Dogecoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en Uniswap. BUX Zero streeft ernaar om dit aanbod steeds uit te blijven breiden.

Beleggingscategorieën

Om het nog makkelijker te maken worden de beleggingsproducten opgesplitst in beleggingscategorieën. Zo kun je beter navigeren in je zoektocht naar nieuwe aandelen. De volgende categorieën worden onderscheiden:

CategorieVoorbeeld van bedrijven
AutoindustrieBMW, Tesla & Ford
CommunicatieAT&T, SEA & Pinterest
ConsumentAdidas, Etsy, & Just Eat Takeaway
EnergieBP, Exxon Mobil & Shell
FinancieelJP Morgan Chase, ABN AMRO & Paypal
IndustrieelASML, Oneok & Upwork
MaterialenAkzo Nobel, Pharming & Greenyard
ReizenAirbnb, TripAdvisor & Expedia
TechnologieGoogle, Meta & Microsoft
VastgoedRealty Income, Warehouses De Pauw & Zillow
ZorgCVS Health, Galapagos & Gilead Sciences

Het volledige aanbod kun je vinden via getbux.nl of in de app.

BUX Zero gratis aandeel

Bij BUX Zero kun je een gratis account aanmaken. Als beloning daarvoor krijg je een gratis aandeel ter waarvan van tussen de € 1 en € 200 euro.

Dit wordt natuurlijk aangeboden om jou een account aan te laten maken, maar zorgt bij jou weer mooi voor een gratis aandeel. Win-win dus. Zelfs al wil je niet beleggen bij BUX Zero is het aan te raden om alleen al een account te openen voor het gratis aandeel. Dan kun je die weer in je zak steken.

Er zijn al 2 miljoen gratis aandelen verzilverd en al 300.000 mensen zijn uitgenodigd via een vriendenlink. Hoe krijg je een gratis aandeel bij BUX Zero? Dat doe je zo:

 1. Ga naar bux.nl
 2. Voer je e-mailadres in en download de app
 3. Maak een gratis account aan en vul al je gegevens in
 4. Stort een bedrag op je rekening
 5. Ontvang het gratis aandeel tijdens de openingstijden van de beurs

Daarnaast krijg je ook nog een gratis aandeel voor elke vriend die zich via jou aanmeldt bij BUX Zero. Je krijgt hiervoor een speciale link die je op je social media accounts kunt zetten of door kunt sturen.

Als iemand via jouw link een gratis account opent en een bedrag op zijn of haar rekening stort ontvangen jullie beide weer een gratis aandeel! Het maximale gratis aandelen dat je kunt ontvangen is 10.

App functionaliteiten

BUX Zero beschikt dus over alleen een beleggingsapp. Check. Maar wat kun je allemaal met deze app? Naast de handel in aandelen, ETF’s en crypto beschikt de app over:

 • Een favorieten lijst. Hou je meest favoriete aandelen in de gaten door ze toe te voegen aan een watchlist.
 • Analysemogelijkheden. Per aandeel vind je een omschrijving van het bedrijf, algemene en meest gebruikte ratio’s, de beurswaarde, dividend informatie en overige aandeel informatie.
 • Koersinformatie. Bekijk de koers van de afgelopen dag, 5 dagen, maand, 3 maanden, 6 maanden, jaar of zelfs 5 jaar.
 • Fractionele aandelen. BUX Zero biedt de mogelijkheid om in fractionele aandelen te beleggen. Zo kan je kleinere stukjes van een aandeel kopen en hoef je niet het hele aandeel aan te schaffen.
 • Fractionele ETF’s. Als eerste Europese broker biedt het ook fractionele ETF’s aan.

Extra functionaliteiten

 • Het kenniscentrum. Hierin worden blogs, artikelen en video’s over beleggen geüpload. Je kan deze kennisbank raadplegen voor begrippen en uitleg over producten.
 • Beleggerscommunity. De community is onderverdeeld in meerdere categorieën. Beleggers kunnen hier hun ideeën en vragen bespreken. Deze community is alleen wel in het Engels.
 • BUX Zero tips. De app geeft zelf regelmatig tips. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je kennis uitbreiden of jouw to-do’s afwerken.
 • Grootste stijgers en dalers. Dagelijks geeft BUX Zero een overzicht van de effecten die het hardst gestegen of gedaald zijn.
 • Newsroom. Ook beschikt de app over nieuwsberichten. Zo ben je altijd op de hoogte van het actuele beursnieuws en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen.

Beperkingen van de app

Desondanks blijft het een app gericht op jonge en beginnende beleggers. Daarom is het niet de meest uitgebreide beleggingsapp. Dit heeft veel voordelen en zorgt voor overzicht. Maar voor de gevorderde belegger missen een aantal tools en onderdelen:

 • Short gaan. Het is niet mogelijk om via BUX Zero short te gaan op aandelen. Dit is wel bij BUX X mogelijk.
 • Fundamentele analyse. De mogelijkheid tot een grondige fundamentele analyse is niet mogelijk via de app. Naast algemene informatie kun je geen uitgebreide analyse maken.
 • Technische analyse. Naast de standaard koerslijn is het niet mogelijk om candle sticks weer te geven of trends en patronen te achterhalen.
 • Analistenadviezen. In de app worden geen analistenadviezen gegeven.
 • Gebruik maken van margin. Margin is het opnemen van krediet. Hiermee kan je extra aandelen kopen en meer winst (of verlies) maken. Sommige brokers bieden dit aan met jouw huidige beleggingen als onderpand. Maar dit biedt BUX Zero dus (nog) niet aan.
 • Demoaccount. Het is niet mogelijk om met een demoaccount te oefenen.
 • Schaduwportefeuille. Een schaduwportefeuille geeft de belegger de mogelijkheid om met nep geld meerdere strategieën te testen. Ook dit is niet mogelijk bij BUX Zero.

Echter zorgen deze beperkingen er juist voor dat het volkomen geschikt is voor de beginnende belegger. Mochten deze begrippen je namelijk nog weinig zeggen, dan zit je bij BUX Zero wel goed.

Zelf lig ik nooit zo wakker van missende analysemogelijkheden. Informatie dat mist bij een broker maar je toch graag wilt weten kun je altijd raadplegen op bijvoorbeeld Seeking Alpha of Yahoo Finance.

Ordertypes

In het document Orderuitvoeringsbeleid van BUX staat dat ABN AMRO de orders van BUX uitvoert op de beurs. BUX plaatst de orders dus niet direct zelf omdat ABN AMRO daar nog tussen zit. Zij voeren jouw order daadwerkelijk uit. Ook is ABN AMRO aandeelhouder van BUX.

BUX Zero biedt 3 soorten orders aan waaruit je kunt kiezen. De verschillen zal ik kort toelichten.

Markt orders

Bij een markt order geef je bij je broker aan dat je een aandeel wilt kopen voor de huidige marktprijs. Dit betekent dat de broker elk bod accepteert dat een koper of verkoper biedt. Het risico hiervan is dat je te maken kan krijgen met uitschietende prijzen. Je gebruikt een market order als je een aandeel snel wilt kopen of verkopen.

Limiet orders

Bij een limiet order geef je de precieze prijs aan wat je voor het aandeel wilt krijgen of betalen. Dit zorgt ervoor dat de transactie alleen plaatsvindt voor de opgegeven prijs. Het voordeel hiervan is dat je een zo laag (of juist hoog) mogelijke prijs voor het aandeel kan realiseren.

Het risico van een onverwacht bedrag betalen voor een aandeel is hierdoor weggenomen. Echter kan het er wel voor zorgen dat een order langer open blijft staan voordat die uitgevoerd wordt. Je zal dus meestal wat geduld moeten hebben.

Zero orders       

Een zero order wordt alleen uitgevoerd op een handelsdag tussen 16:00 en 17:00 uur. BUX Zero verzamelt alle openstaande zero orders en voert vervolgens alle zero orders in één keer uit.

Het voordeel hiervan is dat transactiekosten bespaard kunnen worden. Het nadeel hiervan is dat de koers kan veranderen terwijl de order openstaat en dat de aandelen uiteindelijk niet gekocht of verkocht worden. Je zal dan de volgende dag de order weer opnieuw moeten plaatsen. Misschien zelfs wel voor een hogere prijs.

Als je ’s ochtends om 10:00 uur een order plaatst, kan de koers om 16:00 al veranderd zijn. Om rekening te houden met deze koersfluctuaties cancelt BUX Zero alle orders boven een bepaald percentage. De verkooporders die meer dan 4% afwijken en de kooporders die meer dan 5% afwijken worden automatisch gecanceld. Zo word jij als belegger toch nog in bescherming genomen met dit principe.

BUX Zero review: De kosten

Is BUX Zero duur? Integendeel. BUX Zero is bij de meeste handelsmogelijkheden zelfs gratis! Ze heten niet voor niets BUX Zero. Om snel een duidelijk overzicht te krijgen heb ik alle kosten hieronder in een overzicht toegevoegd.

EU-aandelenUS-aandelenETF’sCrypto
Zero Orders€ 0€ 0
Markt orders€ 1,5€ 0€ 1,5€ 0
Limiet orders€ 1,5€ 0€ 1,5
Beleggingsplan
(prijs per plan)
€ 1
Fractionele
Aandelen
€ 0€ 1,5
Storten & opnemen€ 0€ 0€ 0€ 0
Bewaarloon€ 0€ 0€ 0€ 0
Real-time koersen€ 0€ 0€ 0€ 0
FX toeslag0,35%

Door met Zero orders in EU-aandelen en ETF’s te beleggen, limiet orders voor US-aandelen te gebruiken en markt orders gebruiken om crypto te kopen kun je volledig gratis beleggen bij BUX Zero.

Alleen krijg je bij transacties op de Amerikaanse beurzen wel te maken valutaconversie van 0,35% over de waarde van je beleggingen. Dit zijn de kosten die gemaakt worden voor het omwisselen van euro’s naar dollars en andersom. Deze kosten moet je dus ook betalen als je dividend ontvangt uit Amerikaanse aandelen.

Zijn er extra kosten?

Naast de optionele transactiekosten van maximaal € 1,5 en de valutaconversie van 0,35% bestaat de mogelijkheid dat je indirecte transactiekosten betaalt. Door de brede bied-laatspread bij BUX Zero kunnen de indirecte transactiekosten in mijn ervaring al gauw oplopen tot 0,4% extra.

Echter geeft BUX op de website aan dat de bied-laatspread op Europese aandelen 0,08% is en op Amerikaanse aandelen 0,06% is. Voor een orderbedrag van €1.000 euro maak je dus 80 of 60 cent indirecte transactiekosten. Deze cijfers zijn gebaseerd op de data uit het verleden.

Voor de rest zijn real-time koersen, geld storten, geld opnemen, dividend ontvangen, het openen van een rekening en het aanhouden van een rekening volledig gratis.

Geld opnemen en storten bij BUX Zero

Er zijn meerdere mogelijkheden om geld te storten in je account:

 1. Direct storten via een tikkie
 2. Normale bankoverschrijving
 3. Overschrijven via app (alleen mogelijk met ING of Revolut EU)

Daarnaast is het nog mogelijk om seintjes in te stellen voor het plaatsen van een storting. Ook kun je elke maand automatische stortingen van je bank naar BUX Zero instellen.

Hoelang duurt geld storten bij BUX Zero?

Tikkie is een dochteronderneming van ABN AMRO en daarom ook mogelijk voor BUX Zero gebruikers. Stortingen via tikkie krijg je meteen op je account. Bankoverschrijvingen kunnen net zoals bij de meeste banken 1 tot 2 werkdagen duren. Maar BUX Zero geeft in de app aan dat het binnen 15 minuten geregeld is. Alle mogelijkheden zijn gratis.

Geld opnemen vanuit je account kan op een makkelijke en snelle manier. Dit doe je altijd via een bankoverschrijving en duurt vaak, net zoals bij de meeste andere brokers, ook een paar werkdagen.

Houd altijd rekening met 2-3 werkdagen voordat een storting of opname volledig verwerkt is. Er is verder geen minimale inleg of opname bedrag nodig.

BUX Zero review: Veiligheid

Dan ontstaat de vraag: is BUX Zero veilig?

BUX Zero staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandse Bank (DNB). Beide partijen bekijken, beoordelen en reguleren de activiteiten en het aanbod van BUX Zero. Dit geeft jou als belegger zekerheid en veiligheid.

De Nederlandse Bank is verantwoordelijk voor het depositogarantiestelsel en het beleggerscompensatiestelsel. Zij regelen de vergoedingen waar je recht op hebt mocht BUX Zero failliet gaan.

Daarnaast is ABM AMRO aandeelhouder van BUX en regelen ze de koop en verkooporders. Een dusdanig grote partij zoals ABN AMRO zal nooit in zee gaan met een malafide of niet kansrijke partij. Je account wordt beveiligd met encryptie (versleutelde data dat niet leesbaar is), tests en proactief toezicht.

Depositogarantiestelsel

Het depositogarantiestelsel garandeert een vergoeding tot €100.000 euro aan de rekeninghouder van een bedrijf dat failliet gegaan is. Dit betreft alleen geld dat op een normale rekening stond en niet belegd is. BUX Zero valt onder deze garantieregeling van De Nederlandse Bank. Mocht BUX Zero dus failliet gaan, dan wordt je geld tot maximaal €100.000 euro vergoed.

Beleggerscompensatiestelsel

BUX Zero valt ook onder het beleggerscompensatiestelsel. Dit is voor jou als belegger wat relevanter. Deze vergoeding houdt in dat er tot €20.000 euro van jouw beleggingen bij BUX Zero vergoed worden, mochten ze failliet gaan.

Het faillissement van een broker heeft geen direct effect op de waarde van je beleggingen. De onderliggende bedrijven van jouw aandelen zijn immers niet failliet, maar de broker die de orders uitvoert.

Is BUX Zero betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van een broker is superbelangrijk. Ze beheren tenslotte jouw geld waar je hard voor hebt gewerkt. Ook is het van belang dat ze niet constant storingen of bugs veroorzaken als je wilt handelen.

In mijn ervaring is BUX Zero betrouwbaar. Naast de reguleringen van ABN AMRO, De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten beschikt BUX Zero over een app die vrijwel nooit een storing of bug vertoont. Het enige wat mij soms opviel was het onderhoud in de weekenden waarbij je orders niet kunt plaatsen of je beleggingen kunt bekijken.

Om de betrouwbaarheid en ervaringen te bevestigen heb ik recensies en reviews van andere gebruikers opgezocht. In de App Store en Google Play heeft BUX Zero samen al meer dan 16.000 positieve recensies. Op Trustpilot hebben ze een algemene beoordeling van 3.9.

Het uitlenen van aandelen

In de algemene voorwaarden en het Securities Lending Handbook van BUX Zero is te vinden dat het uitlenen van je aandelen mogelijk is. Een andere belegger of financiële instelling kan dan handelen of short gaan met jouw aandelen.

Dit gebeurt bijvoorbeeld aan de gebruikers van BUX X. Dit is een onderdeel van BUX dat zicht focust op de handel in CFD’s. CFD’s zijn afspraken om een aandeel nu of in de toekomst te kopen of verkopen voor een vooraf afgesproken prijs. Een voorbeeld hiervan zijn opties.

Het voordeel van het uitlenen van jouw aandelen is dat de broker extra inkomsten genereert. Dit zorgt er weer voor dat ze bepaalde kostenposten niet aan de klant door hoeven te rekenen en de transactiekosten laag kunnen houden.

Alhoewel je niet direct merkt dat jouw aandelen zijn uitgeleend, heb je nog steeds te maken met het koersrisico en ben je nog fiscaal eigenaar van de aandelen. Ze behoren nog steeds tot je vermogen en verschijnen op je jaarlijkse belastingaangifte. Alleen wordt je risico hoger omdat je niet meer de juridische eigenaar bent.

BUX Zero klantenservice

BUX weet dat ze een doelgroep hebben die vaak met veel vragen zitten of tegen problemen aanlopen. Daarom heeft BUX Zero een goede klantenservice. Ze helpen actief bij problemen en zijn altijd binnen de kantooruren te bereiken.

In de app vind je de mogelijkheid om een live chat te starten met een supportmedewerker of je kunt ze direct bellen. Ook zijn ze via de mail te bereiken op support-zero@getbux.com voor vragen en support.

Tot slot hebben ze op de website een grote Frequently Asked Questions (FAQ) sectie. In deze kennisbank staat alles over de producten, uitleg, instellingen en hoe alles werkt. Het is aan te raden om eerst deze pagina te raadplegen. Waarschijnlijk kun je hier al antwoord op je vraag vinden.

BUX Zero verdienmodel

Aangezien beleggen bij BUX Zero gratis is, kwam bij mij de volgende vraag naar boven. Hoe maakt BUX Zero inkomsten als je geen commissies hoeft te betalen?

BUX Zero genereert voornamelijk inkomsten bij de handelsmogelijkheden waarbij je transactiekosten van € 1,5 betaalt. Daarnaast maak je (minimale) valuta kosten voor het omwisselen van valuta. Ook is het verschil in de spread (bied en laat koersen) voor BUX.

Alhoewel het voor gebruikers dus mogelijk is om gratis te beleggen bij BUX Zero, zijn er toch nog een aantal mogelijkheden waarmee BUX inkomsten genereert.

Voorlopig blijft dit businessmodel met commissies het verdienmodel. De oprichter Nick Bortot heeft daarnaast wel aangegeven om in de toekomst te starten met abonnementen bij BUX.

Mijn ervaringen

BUX Zero is een betrouwbare broker. Zelfs betrouwbaarder dan mijn eerste verwachtingen. Daarnaast kan het aanbod als beperkt ervaren worden. Maar aangezien ik vrijwel altijd in Amerika beleg, was dit voor mij juist perfect.

Ik gebruik BUX Zero vooral om de populairste ETF’s te kopen. Via de app kan ik zonder commissies beleggen en transactiekosten besparen.

BUX maakt beleggen makkelijker en haalt drempels weg. Zeker voor de beginnende belegger die simpel wilt beleggen met kleinere bedragen is BUX Zero de beste keuze.

Voordelen

Nadelen

BUX Zero review: Eindconclusie

Is BUX Zero goed? Ja, het is de beste beleggingsapp voor beginners, jongvolwassenen en de nieuwe generatie beleggers. De recente toevoeging van handelen in crypto zorgt er voor dat je een handige alles-in-één app hebt.

BUX Zero is de broker waar je gratis kan beleggen tegen bepaalde voorwaarde, zoals met de Zero Order. Dit gaat alleen wel gepaard met beperkte analysemogelijkheden en een beperkt aanbod van beleggingsproducten.

Maar tenzij je in onpopulaire landen en mini bedrijven wilt beleggen, is dit aanbod meer dan genoeg. Ze breiden echter het aanbod regelmatig uit en je kunt zelfs voorstellen doen om een beleggingsproduct toe te voegen.

De gebruiksvriendelijkheid is erg hoog en het is makkelijk om in de app te navigeren. Mocht je ergens niet uit komen, dan staat de behulpzame klantenservice klaar om je te helpen.

Zou ik BUX Zero aanraden? Jazeker. Ik zou BUX Zero zeker aanraden bij vrienden en familie.

Aanmelden bij BUX Zero doe je zo

Hoe meld je je aan bij BUX Zero? Je hebt binnen 5 minuten een account geopend bij BUX Zero door onderstaand stappenplan te volgen:

 1. Ga naar BUX Zero en log in met je email
 2. Vul je gegevens in en valideer je identiteit
 3. Maak je account aan
 4. Download de app
 5. Stort een willekeurig bedrag op je account
 6. Ontvang het gratis aandeel tijdens de openingstijden van de beurs
 7. Begin met beleggen!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is BUX Zero betrouwbaar?

Ja, BUX Zero is betrouwbaar. Ze staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandse Bank (DNB). Ze staan overal netjes geregistreerd en houden zich aan de geldende regels. Daarnaast voert ABN AMRO hun orders op de beurs uit. Ook hebben ze veel support en contactmogelijkheden en zijn de online reviews over BUX Zero veelal positief.

Is BUX Zero echt gratis?

Als je belegt door middel van een zero order is beleggen altijd gratis bij BUX Zero. Daarnaast is beleggen in Amerikaanse aandelen ook gratis. Bij markt orders en limiet orders voor ETF’s en EU-aandelen betaal je € 1,5 transactiekosten. Ook is het beleggen in crypto volledig gratis. Check voor alle tarieven het totale tarievenoverzicht op de website van BUX Zero.

Wat is het verschil tussen BUX Zero en BUX X?

Bij BUX Zero koop je aandelen, ETF’s of crypto en ligt de focus vooral op de lange termijn. Daarom is hier beleggen zonder commissies mogelijk gemaakt. Je wordt daadwerkelijk eigenaar van deze assets.

Bij BUX X beleg je vooral in CFD’s. Dit zijn contracten om een effect nu of in de toekomst voor een vooraf afgesproken prijs te kopen of verkopen. Je bent hierbij geen eigenaar van het effect. De focus ligt hier vooral op het speculeren op koersontwikkelingen. BUX X maakt het ook mogelijk om te beleggen in grondstoffen, futures, valuta, opties of met een demoaccount.

Hoe kan ik meer leren over beleggen?

BUX Zero biedt een kennisbank aan waarin je veel informatie vindt. Hier worden artikelen en video’s gedeeld die heel simpel alles uitleggen. De beleggers community is ook een goede toevoeging. Hier kun je vragen stellen en leren van andermans fouten.

Heeft BUX Zero crypto?

Ja, BUX Zero maakt het nu ook mogelijk om in 20 soorten crypto te beleggen in de app. Zo kun je al je beleggingsproducten (aandelen, ETF’s en crypto) in één portefeuille beheren. Crypto waar je onder andere in kunt beleggen zijn: Bitcoin, Bitcoin Cash, Cardano, Dogecoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en Uniswap.


Deel dit bericht
Laat je vrienden en familie weten over deze review en claim allebei een gratis aandeel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *